Dünya

Asya'nın en zengin adamının oğlu dört ay süren düğün maratonunun sonuna geldi; onlarca siyasi, ünlüler ve toplamda 320 milyon dolar...

Anant Ambani ve Radhika Merchant Hindu geleneklerine göre evlenecekler; düğünleri bugün gerçekleşecek

12 Temmuz 2024 10:26

T24 Dış Haberler

Hindistan'da birçok kişi Asya'nın en zengin iş insanının, en küçük oğlu için yaptığı aylar süren düğününü konuşuyor. Düğünün maliyeti 320 milyon dolara ulaştı. 

Reliance Industries adlı holdingin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mukesh Ambani'nin en küçük oğlu Anant Ambani; ilaç devi Encore'un sahipleri olan Viren ve Shaila Merchant çiftinin kızı Radhika Merchant ile evleniyor. Düğünlerinin bu hafta sona ermesi bekleniyor.

Kutlamalar ailenin memleketi olan, batıdaki Gujarat eyaletinin Jamganar kentinde düzenlendi. Düğünün yapıldığı yer dünyanın en büyük petrol rafinerisine de ev sahipliği yapıyor ve rafineri Ambani'ye ait.

Anant Ambani ve Radhika Merchant'ın düğünü, aralarında Meta'dan Mark Zuckerberg, Microsoft'tan Bill Gates ve Ivanka Trump'ın da bulunduğu bin 200 davetliyle 4 ay sürdü. Etkinlikte Rihanna ve Diljit Dosanjh'ın performanslarının yanı sıra Hindistan'ın önde gelen oyuncuları da Ambani ailesiyle birlikte sahne aldı. 

Haziran ayında Ambaniler konuklarını Roma, Portofino, Cenova ve Cannes'da mola verdikleri lüks bir gemi yolculuğuna çıkardılar. Etkinlik sırasında Backstreet Boys, şarkıcı Katy Perry ve Andrea Bocelli sahne aldı.

Polis trafik uyarısı yayımladı

Anant Ambani ve Radhika Merchant Hindu geleneklerine göre evlenecekler. Düğünleri bugün gerçekleşecek. 13 Temmuz'da konuklar Shubh Aashirwad'a katılacak ve düğün resepsiyonu 14 Temmuz'da yapılacak. Mumbai Polisi üç gün sürecek düğün etkinlikleri boyunca geçerli olacak bir trafik uyarısı yayımladı.

Düğüne yerli siyasetçilerin yanı sıra eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, eski İngiltere Başbakanları Tony Blair ve Boris Johnson, eski İtalya Başbakanı Matteo Renzi, eski Kanada Başbakanı Stephen Harper, eski Maldivler Devlet Başkanı Mohamed Nasheed, Tanzanya Devlet Başkanı H.E. Samia Suluhu Hassan, eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, FIFA Başkanı Gianni Infantino ve eski İsveç Başbakanı Carl Bildt'in de katılması bekleniyor.

Düğünün yapılacağı kompleks, 18,5 dönümlük alanıyla bir FIFA futbol sahasının yaklaşık 12 katı ve New York'taki Empire State Binası'nın 10,3 katı büyüklüğünde. 

100'den fazla özel uçak kullanılacak 

Ambani ailesi, Anant Ambani ve Radhika Merchant'ın düğünü için konukları taşımak üzere üç Falcon-2000 jeti kiraladı. Club One Air CEO'su Rajan Mehra HT'ye yaptığı açıklamada etkinlik için 100'den fazla özel uçağın kullanılmasını beklediğini söyledi.

Daily Mail'de yayınlanan bir makaleye göre, düğün öncesi kutlama masrafları ve yolcu gemisi, özel jetler ve güvenlik gibi diğer lojistik masraflar da eklendiğinde düğünün 320 milyon doların üzerinde bir maliyeti olması bekleniyor.

"
"