Ekonomi

"Asıl ben Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı yalanlıyorum" diyerek belgeleri paylaşan CHP'li Yavuzyılmaz: Devleti devasa zarar ettirdiniz

Yavuzyılmaz: AK Parti'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD Doları cinsinden özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip 6 taksit yaptığını tespit ettik

Deniz Yavuzyılmaz

10 Temmuz 2024 17:16

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın "AKP'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD doları özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip 6 taksit yaptığı" iddialarını Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanlandı. CHP'li Yavuzyılmaz 3 yeni belge paylaşarak iddialarını yineledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cengiz-Kolin Holding'e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD doları borçlarını Türk Lirası'na (TL) çevirip milyonlarca liralık zarara neden olunduğuna ilişkin belgeler paylaştı.

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı "X" üzerinden yaptığı paylaşımda, 3 yeni belge paylaşarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yanıt verdi. "Asıl ben Hazine ve Maliye Bakanlığını yalanlıyorum Ekte paylaştığım belgelerin hangisi yalan?" diye soran Yavuzyılmaz, devletin devasa bir zarara uğratıldığına ilişkin iddiasını yineledi.

Deniz Yavuzyılmaz ne demişti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD doları özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip 6 taksit yaptığını iddia etmişti.

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, 3493 sayılı ÖİB resmi yazısı, Özelleştirme Ek Sözleşmesi'ni paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti'nin Cengiz-Kolin’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devlete olan ABD Doları cinsinden özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip 6 taksit yaptığını tespit ettik.

Zarar: 38.067.802

Dolar 38 Milyon Dolar!

Belgelerde dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in imzası var!

Not: 2017’de imzalanan ek sözleşmeye göre, ilk taksit 2017-son taksit Mayıs 2022 tarihi olarak belirlenmiş."

 

TIKLAYIN-Maliye Bakanlığı, Deniz Yavuzyılmaz'ın iddialarını yanıtladı: Kamu zararı yok

"
"