Spor

Ali Koç: Seçimlerde boş oy kullanacağız

Koç, yaptığı açıklamada hiçbir adayı desteklemediklerini söyledi

18 Temmuz 2024 16:50

TFF başkanlık seçimleri oylaması kabinlerin kurulmasıyla başladı. Oy kullanmadan önce açıklama yapan Ali Koç, seçim süreci hakkında konuştu. Fenerbahçe Kulübü oalrak boş oy atacaklarını söyleyen Koç, bu seçimlerin "yok hükmünde" olduğunu vurguladı.

Ali koç'un yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

"Seçim zaten dün geceden itibaren başladı"

"Seçim birazdan başlayacak. Seçim zaten dün geceden itibaren başladı. Delegeler otele geldi. Konuşmalar yapıldı. Şimdi kabinler kuruldu oy verilecek ama Fenerbahçe Kulübü olarak bu seçime dair görüşlerimizi içeride belirttik. Bize göre anti demokratik bir süreç işlemiştir. Bu seçim yok hükmündedir. Boş oy kullanacağımızı herkese anlatıyorum. Oy kullanacağız çünkü demokrasiden bahsediyoruz. Buraya gelmemek de bir tercihti ama demokrasiyi savunuyorsak burada olmamız lazım. Biz hiçbir adayın yanında değiliz. Zaman zaman Fenerbahçe şu veya bu adayın yanında diye spekülasyonlar yapıldı. Biz kimsenin yanında değiliz. Oyumuzu kullandıktan sonra da İstanbul'a döneceğiz. Buradaki temel unsur hepimiz futbolda adalet istiyoruz."

"Türk futbolunun değişmesi için bir dosya hazırladık"

"Sizin de bir silkelenip uyanma zamanınız geldi. Biz içeride umudumuzu yitirmek üzereyiz. Bu problemlere çare üretilmesi üzerine olan umudumuzu ytirmek üzereyiz. O noktaya geldik. Çözüm bulmak için mücadeleizi tabii ki devam ettireceğiz ama aynı zamanda Türk futbolunun değişmesi için bir dosya hazırladık. Haksız rekabet, atamalar, futbol siyaset ilişkileri üzerine bir dosya hazırladık. Üzülerek söylemek istiyorum Bu seçim süreci bu dosyayı daha da zenginleştirmiştir. Keşke böyle olmasaydı."

"Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon en çok ceza alan kulüp olması bir tesadüf değildir"

"Bize öyle garip garip cezalar veriliyor ki. Haksız rekabet dememizin nedenlerinden birisi de bu. Cezalar konusu. Takımlara bakış açısı benim yanımda mı ona göre cezalar veriliyor. Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon en çok ceza alan kulüp olması bir tesadüf değildir. Bütün bunları Avrup İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittik ve ciddi anlamda ödediğimiz cezalar geri ödendi. Kim ödüyor bunları? TFF değil. Spor Bakanlığı değil. Adalet Bakanlığı. O noktada da yeter artık dedik. Küfür etmeye 400 bin TL ceza verilirken Trabzon'daki olaya 448 bin TL ceza veriliyor. Dolayısıyla cezalarda da AİHM'e gittiğimiz gibi burada adalet arayışında da UEFA ve FIFA nezdinde de dosyalarımızı sunacağız."

 

"
"