Spor

Ali Koç: Fenerbahçe Spor Kulübü için bu seçim yok hükmündedir!

18 Temmuz 2024 12:34

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe için yok hükmündedir. Bugün boş oy kullanacağız. Türk futbolunda durum içler acısı, böyle gitmez" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Genel Kurulu için bulunduğu Ankara'da açıklamalarda bulundu.

Koç, seçim için Fenerbahçe'nin kararını açıkladı.

Koç, "Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe için yok hükmündedir. Bugün boş oy kullanacağız. Türk futbolunda durum içler acısı, böyle gitmez" dedi.

Habertürk TV'de konuşan Koç'un açıklamaları şöyle:

Servet Yardımcı, UEFA'da yönetim kurulunda aday oldu. Buradaki arkadaşlar kolay zannediyorlar. Servet bey seneye olmayacak, inşallah Türkiye'den birini seçtirebiliriz. Bize bakış açıları hiç hoş değil. Servet bey bir açıklama yaptı. Şantaj, iftira dedi. Kim bunlar? Bize haksız yere Türklüğün simgesi olan bozkurt hareketinden dolayı bir oyuncumuza ceza veren UEFA, bu seçim sürecine kadar yaşananları bilse acaba nasıl davranır?

UEFA ve FIFA'dan dört kişi var. Genelde bir kişi olurdu. İnşallah benim konuşmama kulak verirler! Çünkü bu iş böyle gitmez!"

"FETÖ unsurunu gözardı etmemek gerekir"

Bugün milletin iradesi hakim gelecek demeyi çok isterdim ama bunu söyleyemeyeceğiz. Delegelerin iradesi gasp edilmiştir. Bir de işin başka bir tarafı var. Delegelerin bu gözden de bakmalarını öneriyorum. 3 gün önce 15 Temmuz'du. Ülkemiz bu örgütün, devletin kılcal damarlarına sirayet ettiği gücünü arkasına aldığı dönemde futbola da girmiştir. Fenerbahçe'yi hedef almıştır. 13 senede Fenerbahçe'ye yapılan tahribat hala giderilemedi. 13 senedir Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa, son 10 senede en çok puan toplayan 2 takımdan biri Fenerbahçe'yse burada FETÖ unsurunu gözardı etmemek gerekir. Bugün Türk futbolunun bize göre FETÖ'den ciddi biçimde arındırılması henüz tamamlanamamıştır.

 

"
"