Sağlık

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir: Şiddet, baskı ve iş yükü altında hekimlerimiz hayatını kaybediyor

"Yaşatmak için çabalayan hekimleri ve sağlık çalışanlarını ne zaman önemseyeceksiniz?"

12 Temmuz 2024 14:47

T24 Haber Merkezi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Asistan Dr. Uğurcan Ağaoğlu'nun yaşamına son vermesiyle bir kez daha Türkiye'nin gündemine oturan hekimlerin zorlu çalışma koşulları, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir tarafından eleştirildi. Dr. Kandemir, sağlık sektöründe artan şiddet, baskı ve iş yükünün hekimleri hayatından ediyor olmasını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve derhal eylem çağrısında bulundu.

"Artan şiddet ve iş yükü genç doktorları ölüme götürüyor," diyen Dr. Kandemir, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ve mobbingin son bulması için acil bir Şiddet ve Mobbingle Mücadele Yasası'nın çıkarılmasını talep etti. Ayrıca, hekimlerin yetersiz maaş ve hak edişlerinin düzeltilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Kandemir, tüm bu sorunların göz ardı edilmesinin, hekimlerin hayatlarını tehlikeye attığını belirtti ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili kamu kurumlarını bu sorunlara derhal müdahale etmeleri ve kalıcı çözümler üretmeleri için çağrıda bulundu.

"Yaşatmak için çabalayan hekimleri ve sağlık çalışanlarını ne zaman önemseyeceksiniz?" sorusuyla yetkililere seslenen Kandemir, sağlık sektöründeki bu kritik sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini ifade etti.

"
"