Spor

Acun Ilıcalı'dan transfer açıklaması!

17 Temmuz 2024 13:36

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, basın mensuplarına konuştu. Ilıcalı, iki kulüp arasındaki transferlere ilişkin, "Bu konularda daha önce garip gelişmeler olmuştu. Ben de bunları gülerek okudum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Asbaşkanı ve Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ilıcalı, Fenerbahçe ile Hull City arasında perşembe günü oynanacak hazırlık maçı için konuştu. Acun Ilıcalı ayrıca Hull City ile hedeflerinin Premier Lig olduğunu söyledi.

Acun Ilıcalı'nın açıklamaları şu şekilde:

"İngiltere macerası çok güzel geçiyor benim açımdan. 8 binde olan taraftar sayımız, 24-25 bine çıktı. Yeni bir sezonun başlangıcındayız. Bu sene için yeni planlarımız var. Bir numaralı başrolü de hocamız Tim Walter. Kendisi önümüzdeki sezon için bir numaralı hedefimizdi. İlk gittiğimiz isimdi. Sebebi de oynattığı futbolun yarattığı heyecan ve puan ortalamasının yüksek olması. Kendi şehrinde bütün taraftarlar tarafından takdir edilmesi, sevilmesi ve tabii ki en önemli insan olarak da pozitif ve iyi insan enerjisini her dakika bize vermesi. Hayatım boyunca hep iyi insanlarla çalışarak başarı yakalamaya çalıştım. Allah da bana nasip etti. Yeni hocamızla daha büyük başarılar yakalamak istiyoruz. İnşallah güzel başarıları, bu güzel şehre getiririz."

Fenerbahçe-Hull City maçı

"Maçımız Fenerbahçe ile, orada da asbaşkan pozisyonundayım. Çok sık olabilecek bir şey değil dünyada. Ama ne kadar güzel bir şey. Şükrediyorum, Allah bana böyle bir gün nasip etti. Çocukluğumun aşkı ile sahip olduğum takım buluşuyor. Çok güzel duygular içerisinde izleyeceğim. Kendimi şanslı hissediyorum."

"Abdülkadir için söyleyebileceğim tek şey var. Geçen sezonu çok güzel geçirdi. Bu sezon da takımın çok önemli yıldızı olacak. Bizimle birlikte olduğu için ona da çok teşekkür ediyorum."

"Premier Lig için iddialıyız"

"Geçen seneki kampımız çok güzel geçti ve iyi bir sezon geçirdik. Kimse beklemiyordu yedinci olmamızı. Çok güzel başarı elde ettik. Türkiye'nin çok güzel etkisi olduğunu düşünüyorum. Futbolcularımız hem değişiklik yaşıyor hem de motive oluyor."

"Premier Lig'e çıkmak için sonuna kadar zorlayacağız. Çok da iddialıyız."

Maribor sözleri

"Maribor bizim futbol dünyasına bakış açımızın ne kadar ciddi olduğunu gösteren bir alım oldu. Oyuncu havuzunu geliştirmek istiyoruz ve kulüplerin birbirlerini desteklemesini istiyoruz. Çok mutluyuz Maribor'dan."

-"Fenerbahçe ile Süper Lig şampiyonluğunu mu tercih edersiniz, Hull City ile Premier Lig'e çıkmayı mı?"

"Bu şuna benziyor, iki evladın var, hangisini daha çok seversin gibi oldu. Bu soru hiç eğlenceli değil, ikisini de istiyorum."

"8-9 transfer yapacağız"

"Hull City için 8-9 transfer yapacağız. Tim Walter'ı transfere boğacağız. Eksiklerimiz var, Fenerbahçe maçı büyük gurur ama asla ölçü değil. Fenerbahçe maçı ile ilgili hocamıza güveniyoruz. Eminim ki güzel bir gün olacak. Fenerbahçe'nin güçlü bir rakibe, Hull City'nin ise sağlam bir test etmeye ihtiyacı var. Gerçek bir test olacağını düşünüyorum."

"Bu konularda daha önce garip gelişmeler olmuştu. Ben de bunları gülerek okudum. 'Fenerbahçe'de işe yaramayan oyuncuları Hull City'ye götürecek' falan. Bazı insanların kafasında belki tilkiler dolaşıyor. Herkesi öyle mi zannediyorlar. Hull City ile bir başarı hikayesi yazmak için çıktım. Dikkat ederseniz, Trabzonspor'dan, Antalyaspor'dan, Fenerbahçe'den aldım. Fenerbahçe'de biri boşa çıktı, 'İlla onu alalım' diye bir düşüncemiz yok. Fenerbahçe'den getirdiğimiz Ozan Tufan da taraftarın gönlünü kazandı ve başarımıza katkı sağladı. Devamında da başka bir büyük takıma gitti. Fenerbahçe'deki kadrodan ayrılması beklenen oyuncularla ilgili olabilir de olmayabilir de. 'İlla bir oyuncu var alalım' değiliz. Kesinleşen sonuçlar da lazım. Okay'ı çok beğeniyorum ama alıyoruz diye bir durum yok. Bize gelirse de çok sürpriz olmasın. Önemli bir kulüpte oynuyor. Tan'ın bir görüşmesi ve nasıl bakıyorlar sorması lazım. Net bir yerde değiliz o konuda."

 

"
"