Gündem

Abdulkadir Selvi’den Özgür Özel’e: Bula bula milletin hafızasında bir travmaya neden olan 28 Şubat’ın simgesi eylemi mi buldunuz?

“28 Şubat’a giden yolların yapı taşları ışıkları söndürüp yakma eylemi ile döşenmeye başladı”

11 Temmuz 2024 07:12

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in vatandaşlara saat 21.00 itibariyle asgari ücret ve emekli aylığının iyileştirilmesi talebiyle yaptığı ışıkları açıp kapama eylemi çağrısına tepki gösterdi.

“28 Şubat’a giden yolların yapı taşları ışıkları söndürüp yakma eylemi ile döşenmeye başladı” diyen Selvi, şunları kaydetti:

“Işıkları söndürüp yakma eylemi 28 Şubat’la başlamamıştı. Susurluk için başlatılmıştı ama 28 Şubat’ta da kullanıldı. Milletin hafızasında 28 Şubat’ın simgesi olarak kaldı. Algı böyle oluştu. Demokratik eylem haktır, ama bula bula milletin hafızasında bir travmaya neden olan 28 Şubat’ın simgesi eylemi mi buldunuz? Hadi ona bir de Gezi eylemlerinin simgesi olan tencere tavayı ekleyin olsun bitsin: Tencere tava, aynı hava.”

Selvi, ayrıca, “Pazartesi günü 15 Temmuz’un yıldönümü. Türkiye tarihine bir milletin çıplak elleriyle darbeyi önlediği destansı bir direnişin adı 15 Temmuz. CHP tarihi, darbeler tarihi demek. Ama 15 Temmuz’da başta Özgür Özel olmak üzere CHP, demokrasinin yanında yer aldı. Peki şimdi 15 Temmuz’da da 28 Şubat’ın simgesi olan ışıkları söndürüp yakmaya devam edecekler mi?” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"
"