Dünya

ABD Başkanı Joe Biden, "Hastayım" dedi; Elon Musk ile devam etti: İlk tweeti 107 milyon, ikincisi 16 milyon görüntülendi

Biden, ikinci mesajında yazdığı nota Trump ve Musk'ın yan yana fotoğrafının kullanıldığı "Donald Trump'ı durdurmalıyız" başlıklı bir bağış çağrısı linki ekledi

18 Temmuz 2024 14:01

T24 Dış Haberler

Sağlık durumunun ABD başkanlık yarışı için uygun olup olmadığı tartışmalarıyla karşı karşıya kalan ABD Başkanı Joe Biden, X hesabından önce "Hastayım" mesajı paylaştı; daha sonra ikinci mesajında milyarder Elon Musk için "Elon Musk ve zengin dostlarının bu seçimi satın almaya çalışmasına" diye devam etti. Sağlık durumu gerekçesiyle görevi bırakması çağrılarıyla karşılaşan Biden'ın ilk mesajı 100 milyondan fazla görüntülenirken ikinci tweeti 16 milyon görüntülendi. 

Joe Biden tweeti 

Cumhuriyetçi Parti'nin kasım seçimlerindeki başkan adayı Donald Trump ile haziran sonunda girdiği münazarada kendisinin bile kötü olduğunu kabul ettiği bir performans sergileyen Joe Biden, X hesabından önce "Hastayım (I'm sick)" paylaşımında bulundu. ABD Başkanı daha sonra ikinci bir mesaj paylaştı ve Trump kampanyasına bağışçı olmasıyla gündeme gelen milyarder Elon Musk'ın ismini geçirerek "Elon Musk ve zengin dostlarının bu seçimi satın almaya çalışmasına" ifadelerini kullandı. 

Biden, ikinci mesajında yazdığı nota Trump ve Musk'ın yan yana fotoğrafının kullanıldığı "Donald Trump'ı durdurmalıyız" başlıklı bir bağış çağrısı linki ekledi. 

Biden'ın hasta olduğunu yazdığı ilk tweeti 107 milyon görüntülenirken ikinci tweeti 16 milyon görüntülendi. 

TIKLAYIN | WSJ: Musk, Donald Trump'ın seçilmesi için ayda 45 milyon dolar bağış yapacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonu bir miting konuşması sırasında Thomas Matthew Crooks tarafından silahlı saldırıya uğramış, suikast girişiminden kulağının arkasından yaralanarak kılpayı kurtulmuştu. Olayın ardından milyarder Musk'ın, zaten yakın ilişkileri bulunan eski ABD Başkanı'nın seçim kampanyasına ayda 45 milyon dolar vermeyi planladığı iddia edilmişti. 

"
"